Nieuw: Slow Cooker Fajita Geroosterde Kip
Totale tijd
4 Hours
30 Minutes
Porties
4
Ingrediënten
8
Ingrédients
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- 1 oranje paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- 1 Old El Paso™ Smokey BBQ Fajita Kit
- 1 x 1,5kg biologische panklare kip
Om te serveren
- 150g Soured Creams
Bereiding
- Meng ui en paprika op de bodem van een slow cooker pan (zie Tips).
- Wrijf de huid en het binnenste van de kip in met de kruidenmix uit de kit. Leg de kip op de ui en paprika.
- Dek de pan af en kook op een lage stand gedurende 3 1/2-4 uur (til het deksel van de pan pas op zijn vroegst na 3 uur koken op) of tot de kip helemaal gaar is (om dit te checken druk je een prikker in de dij van de kip – het vleessap moet helder vloeien en de poten moeten losjes bewegen als je eraan wiebelt. Als het sap nog roze is, kook de kip dan nog eens 30 minuten en check dan opnieuw).
- Leg de kip op een plaat, dek hem af en laat hem 10 minuten rusten. Trancheer het kippenvlees en trek het in stukjes, gooi het karkas weg. Gebruik een lepel met gaatjes erin om de ui en paprika op een bord te leggen.
- Verwarm de tortilla's uit de kit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe op elke tortilla een beetje salsa uit de kit, voeg dan ui, paprika en stukjes kip toe. Vouw en rol ze en serveer ze met zure room.
Expert Tips
- Je hebt voor dit recept een grote slow cooker nodig met een inhoud van 6 liter. De kooktijd kan variëren, dus check ook de gebruiksaanwijzing van de slow cooker. Bewaar de kip en het sap van de groenten dat is overgebleven in de slow cooker, en gebruik het als een lekkere bouillon voor soep of een stoofpot. Laat deze helemaal afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries hem maximaal 1 maand in. Je kunt ook een meteen afleesbare thermometer nemen om te kijken of de kip gaar is. Steek de thermometer in het dikste gedeelte van de dijspier, zonder daarbij het bot te raken. De temperatuur moet minstens 74°C/165°F zijn.