Glutenvrije Fajita's met kip
Totale tijd
10 Minutes
Porties
8
kruid
Mild
Ingrediënten
10
Ingrédients
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 1 koffielepel gemalen komijn
- 1/2 koffielepel chilipoeder
- 2 soeplepels olijfolie
- 500 gr kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne schijfjes
- 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
- 1 limoen, gehalveerd
- 1 bakje kerstomaten, in
- 2 gesneden 1 handvol fijngesneden koriander
Bereiding
- Meng de paprika, komijn, chilipoeder en olijfolie in een kom en smeer er de kip mee in. Verwarm een grote braadpan en bak de kip op een hoog vuur gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg de ui en de paprika toe en laat nog 2 minuten bakken. Pers een halve citroen uit. Verwarm de tortilla's:
- IN DE PAN : Verwarm een pan en bak de tortilla's langs elke kant 10 seconden tot ze goudbruin zijn. Wikkel ze in een schone doek om ze warm te houden tot het opdienen.
- IN DE MICROGOLFOVEN : Open het pak en verwijder de instructies.
- Verwarm de tortilla's op HOOG vermogen/1100 watt gedurende 30 seconden.
- Maak een frisse salsa door de kerstomaten, de koriander en de rest van het citroensap te mengen. Serveer de warme tortilla's met de kip, de kruidenmengeling en de frisse salsa.