Nieuw: Veganistische Portobello & Paprika Fajita's
Totale tijd
40 Minutes
Porties
8
kruid
Mild
Ingrediënten
9
Ingrédients
- 2 rijpe avocado’s, zonder pit, geschild en in blokjes
- 2 eetlepels gehakte verse koriander, plus wat extra als garnering
- Sap van 1 limoen, plus extra schijfjes, om te serveren
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 6 portobello paddenstoelen, in reepjes van 5mm dik gesneden
- 1 Old El Paso™ Smoky BBQ Fajita Kit
Bereiding
- Doe de avocado, gehakte koriander en de helft van het limoensap in een kom en prak dit grof met een vork. Breng het op smaak met peper en vers gemalen zwarte peper. Zet de kom opzij.
- Verwarm de helft van de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak ze 2-3 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de rest van de olie en de paddenstoelen toe en bak deze 1 minuut. Doe dan de kruidenmix uit de fajita kit erbij en het resterende limoensap en bak nog 2-3 minuten totdat de paddenstoelen zacht zijn.
- Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een beetje van de paddenstoel-paprika-mix, een dot salsa en een paar lepels guacamole op elke tortilla. Garneer dit met extra koriander en rol ze op. Serveer ze met extra partjes limoen.
Expert Tips
- Veganistisch koken? Lees altijd de etiketten om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten veganistisch zijn. Producten en de bronnen van de ingrediënten kunnen veranderen. Probeer de paddenstoelen niet te veel om te roeren tijdens het bakken omdat de plakken snel kunnen breken. Eventueel moet je de paddenstoelen en de paprikamix in twee keer bakken als je geen pan hebt die groot genoeg is.